Agility-tävling i Karlshamn


Foto: Kelpiestuds

I veckan som var så fick vi äntligen fixat pass och rabiesvaccination inför Englandsresan. Det känns väldigt skönt att ha det klart redan. Nu är det bara avmasking kvar, vilket vi ska göra i dagarna innan avresan.

Jag blir påmind av resan lite då av då av folk som frågar och är nyfikna på hur det känns. Det känns såklart bra, men det är en skräckblandad förtjusning. Det är lite smått jobbigt att det är så pass långt till maj månad. Jag hade velat åka typ nu! 
 
Det är väldigt skönt att vädret börjar ge med sig. Fast det kanske bara är jag som känner att våren är på väg? Jag tycker våren är den bästa årstiden, när det fortfarande är lite kyligt men solen skiner allt vad den kan. Skogspromenader är så himla sköna då. Väldigt uppskattat både av mig och hundarna.

Hundarna, ja, jag och Xpexa bor såklart inte ensamma. Vi lever tillsammans med min sambo och hans hund. Det känns så bra att hundarna är två. Det är en lagom stor "flock". Kalle som den andra hunden heter, är en American Staffordshire Terrier på snart 5 år. Det är vår lilla soffhund. 
 
Vårvädret visade däremot sig inte från sin bästa sida i helgen när vi var och tävlade i Karlshamn. Agilitytävling i Mörrums ridhus stod på schemat för mig och Xpexa. Det snöade på ett sätt jag inte upplevt på länge. Snöflingor stora som 5-kronor. Massvis! Det var tur tävlingen hölls inomhus. Även fast det är kallt i ridhus så är man ändå säkrad från regn, snö och blåst vilket är superskönt. 
 
Det blev en hyfsad snabb avklarad tävlingsdag eftersom arrangörerna hade lagt upp tävlingen på ett väldigt smidigt sätt. Båda banorna stod uppbyggda redan, så vi slapp vänta på ombyggnad. Dessutom hade dom bara en storleksklass åt gången, så vi slapp vänta på att small och medium också skulle köra. Toppenbra!
 
Hoppklassen fick börja dagen, vi var start nr 30 av 50 ekipage. Xpexa sprang på fint trots vi inte kört agility i ridhus-underlag på länge. Matte var dock slarvig och visade inte tillräckligt runt om ett hinder, därför tog hon såklart hindret från "fel" håll. Då blir det disk! 
Det kändes som ett bra uppvärmingslopp inför agilityklassen där vi verkligen behövde våra 2 sista SM-pinnar. 
 
Agilityklassen var sist ut för dagen. En himla rolig och utmanande bana. Vi hade start nr 15.
När vi kom i mål efter en väldigt hackig runda, skrik och paniklösningar och stora onödiga svängar, så var vi det enda ekipaget som hade gått igenom felfria. Det behöver inte vara snyggt, huvudsaken det är en nolla. Eller? Haha!

Just nu när det är väldigt nära slutet av kvalperioden av SM så känns en nolla himla bra trots allt. Lyckligtvis räckte vårt förskräckliga lopp till en tredje plats och vår tredje SM-pinne. Lycklig! Nu är vi sååå närma vårt första SM-kval. Bara en SM-pinne i agilityklassen fattas. Spännande!
 
Nästkommande helg vankas det tävling i Tidaholm där de har dubbla agilityklasser. Sparka oss i rumpan så vi skärper till oss även där!
 
Ha en underbar vecka!

/Louise & Xpexa
 
Postat: 2016-02-15 15:11:13 av Global Administrator | med 0 kommentarer


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se