Fokus på allt utom agility


Xpexa i sitt halsband och koppel från Kennel Equip.

Våra senaste dagar har bestått av mycket fokus på kropp och knopp. Vi vill komma i en så bra form som möjligt inför vår händelserika sommar där vi ska köra all in. 
 
Vi har spenderat mycket tid i skogen eftersom det har varit så fint väder här nere i Skåne. Jag har införskaffat ett dragbälte så vi lättare kan springa tillsammans och jag slipper krångla med kopplet. Det var första gången vi provade att springa med dragbälte. Efter de första 50 m sprang jag med ett fånigt leende och undrade mest varför vi aldrig gjort detta innan. Så häftigt! Vilken grym känsla det var när spänner till i bältet bak på ryggen. Som min lilla arbetsmyra kämpade på och som hon älskade det! 
Vi kommer helt klart spendera mycket tid i skogen framöver. 
 
För att kroppen ska fungera och hålla för det en agilityhund utsätts för är det viktigt för mig att Xpexas kropp kollas ibland. Jag har en vän som just nu utbildar sig till Canineopat och gärna hjälper till att
hålla båda våra hundars kroppar i trim med massage. Det är guld värt!
Nu i veckan var det dags att för hundarna att kännas igenom igen. Vi brukar sitta på en mysig filt framför brasan här hemma. Man blir lite lätt avundsjuk när man ser hur de njuter.
 
Det är inte bara kroppen som ska fungera, utan knoppen också. Vi har börjat träna mycket nosework här hemma. Noseworken är en av sakerna vi kompletterar agilityn med. Jag älskar att se hundarna jobba på egen hand, att de använder nosen på ett så fint sätt. 

Det är ett väldigt enkelt sätt att aktivera sin hund på också. Man slipper tänka på väder och vind, och man slipper även planera "att idag ska vi ut och träna nosework". Jag kan lätt fixa några sök till hundarna under reklamerna på tvn om kvällarna. Busenkelt sätt att aktivera hunden på. Man får ut så mycket mer av sina träningar om man kör korta små effektiva pass, kvittar vad det är man tränar, under reklampauserna om kvällarna räcker. Prova ska ni se! 
 
Under veckan kommer vi ladda upp inför lördagens agilitytävling med skogspromenader och hjärngympa här hemma. Vad ska ni göra tillsammans med er hund i veckan?
 
Ha en kanonbra vecka!

/Louise och Xpexa
 
Postat: 2016-02-24 07:48:01 av Global Administrator | med 0 kommentarer


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se