Glädje blandat med variation


När folk frågar mig vad jag och Xpexa håller på med så är svaret alltid "främst agility, men.." Det där ordet "men" är väldigt viktigt för mig. "Men vi håller även på med lydnad, rallylydnad, nosework mm." Och listan blir bara längre och längre. 

Jag tror på bättre resultat i grenen man satsar på om man varierar sin träning med något helt annat. Det stärker oss som team. Vi vet exakt var vi har varandra, kvittar vilken situation som dyker upp. Det är viktigt för mig att Xpexa också vet var hon har mig, så det inte bara blir att jag vet var jag har min hund i olika situationer, eller rättare sagt i olika tävlingssammanhang. 
 
I höstas tävlade jag och Xpexa på vårt första Ungdoms SM. Vi ställde upp i både agilityn och lydnaden. Vi hade kunnat ställa upp i fler grenar, men det kände jag bara förde med sig onödiga nerver eftersom grenarna krockade med varandra. Det är väldigt häftigt att ha en hund som kan klara av pressen att först gå in och göra en fin och samlad runda på lydnadsplanen för att sedan 30 min senare gå in på agilityplanen och satsa allt. 
 
Innan tävlingen ägde rum så hade arrangörerna en tävling där man skulle beskriva hur man laddade upp inför detta mästerskap. Här kommer en del av texten jag skrev. Jag tycker den beskriver hur jag och Xpexa jobbar tillsammans dagligen.
 
"Den absolut första ingrediensen är ren GLÄDJE. Har man ingen glädje har man heller ingen grund att stå på. Efter ett överfullt mått av glädje så blandar vi i några liter med SAMARBETE. Om man har ett bra samarbete med sin hund så har man redan vunnit det högsta priset. Något många använder sig av är KRAV. Den kryddan skippar jag, det kan lätt bli så osmakligt. Jag vill hellre skvätta i några deciliter av HA KUL, det lovar jag smakar 10 gånger bättre. När denna underbara bakelse har stått i ugnen över natten så klener vi på med en massa KÄRLEK, det smakar typ som choklad. Extra inför U-SM helgen är att vi pyntar med blå & gula färger."
 
Denna helg var det inget Ungdoms SM som stod på schemat, utan en vanlig officiell lydnadstävling i klass 2. Lite mer nervös än vanligt eftersom vi hade 2 godkända rundor sedan tidigare. Man behöver 3 godkända (officiella) resultat för att få sitt "LPII". Alltså kanske vår sista runda i klass 2!
Tråkigt nog får inte våra resultat från U-SM räknas eftersom det är en inofficiell tävling. Där fick vi med oss fina poäng som fortfarande är våra bästa rundor tillsammans i lydnadskarriären. 
 
Turen låg lyckligtvis på vår sida denna helg och vi rodde minsann ihop vårt 3dje godkända resultat och därmed får Xpexa en ny titel i stamtavlan, LPII (lydnadsprov 2). 
 
Nu lägger vi lydnaden på hyllan ett tag och fokuserar på annat. Vi har alltid mycket på gång. Under kommande vecka kommer vi hitta på en massa kul. Mer om det i nästa uppdatering!
 
Ha det fint!
/Louise & Xpexa


Postat: 2016-02-08 07:53:41 av Global Administrator | med 0 kommentarer


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se