Tre av fyra


Det här med att ge matte något att bita i... Jo, så fick det väl bli i helgen. Vi spenderade hela helgen uppe i Stockholm på en tvådagars klass 3 tävling i Stockholms Hundsportcentrum.

Alltid när man åker så pass långt för en tävling så vill man alltid prestera för att resan ska vara "lönt". Det för också med sig lite fler tävlingsnerver. Det är samtidigt kul att åka så långt upp eftersom man har mindre koll på sina medtävlande och vad dom går för. Alltid får man med sig lite ny inspiration. 
 
Det var på lördagen som jag fick lite att bita i. Inte på grund av banorna och inte på grund av Xpexa. Banorna var väldigt öppna och flytiga. Därför kunde alla de snabba hundarna springa på. Det kunde Xpexa också och det gjorde hon till en viss del, MEN varför springer inte matte fortare? Varför är jag så loj på banan? Efter att ha sett filmen från första loppet vi gjorde tillsammans (som vi förövrigt gjorde superbra och nollade) så fick jag mig en tankeställare. Tanken följde med till andra klassen där känslan var en aning bättre. Jag öste på lite mer. Jag vet med mig att det finns mer. Jag ska bara kämpa ännu mer för att få fram det.
 
Lördagens lopp förde inte med sig några vidare placeringar, men vi kunde åka tillbaka till vårt boende väldigt nöjda över två fina rundor ändå. Oavsätt hur det går så har jag alltid varit väldigt noga med att hitta positiva saker i varje lopp trots allt, även fast det kanske inte låter så ibland. Det som jag alltid vet med mig är att Xpexa alltid gör sitt yttersta för att göra matte nöjd!
 
Till skillnad från lördagen så började söndagens tävling direkt på morgonen så att vi kunde åka hem lagom tills det var klart vid middagstid. Skönt när när man har många timmar i bil hem.

Vi började med hoppklassen. Vårt lopp flöt på fint och jag kunde ännu en gång vara nöjd med vår runda tillsammans. Noll fel, men tyvärr räckte inte tiden till någon vidare placering här heller eftersom det var många snabba hundar som kom före oss. 
 
Sist för tävlingsdagen och tävlingshelgen var agilityklassen. Jag var såklart sist ut också, start nr 82. Väldigt nervöst eftersom det är i agilityklassen vi behöver fler resultat för att kunna ta oss till årets SM. 

Banan gillade jag, den bästa på hela helgen. Lite fler saker att klura på. I like! Både jag och Xpexa sprang på fint och lyckades även i denna klass ta oss runt med noll fel. Tre av fyra nollade lopp under helgen! Ren lycka är det när man kommer i mål efter ett lopp man verkligen är supernöjd med. Xpexa's boll ligger alltid i målet, så som vanligt dök hon efter den när vi kom i mål. Det är skönt att Xpexa kan belöna sig själv någerlunda samtidigt som matte försöker kippa efter andan och yrar något om hur världsbäst hennes hund är. 
 
Lyckligt slut blev det! Vi knep en 3dje placering i sista klassen och fick därför vårt andra agilitycert. Vi fick också med oss vår andra SM-pinne i agilityklassen. 
 
För att ta sig till SM måste man ha 4 pinnar i varje klass, 4 st i hoppklassen och 4 st i agilityklassen. Skillnaden mellan dessa klasser är att agilityklassen har balansbommen, A-hindret och gungan med, det har inte hoppklassen. 
 
Just nu har Xpexa 6 st pinnar i hoppklassen och 2 st pinnar i agilityklassen. Därför var jag extra glad att just pinnen trillade in i agilityklassen i helgen! Vi har några tävlingar kvar att försöka fånga in de två sista pinnarna. Kvalperioden slutar i mitten av maj. Håll tummarna för oss!
 
Bästa hälsningar
Louise & Xpexa

Ps: Se filmen från helgens tävling här.Postat: 2016-02-02 10:40:59 av Global Administrator | med 0 kommentarer


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se