Louise och Xpexa

 
Foto: Kelpiestuds

Hej!

Under våren har jag och Xpexa (Spexa) fått den stora äran att dokumentera vår vardag tillsammans i Dogmans blogg. En vardag som jag hellre skulle vilja kalla en väldigt spännande och utvecklande resa. En resa med målet om att vara bäst när det gäller. 
 
Vem är då vi?
Louise heter jag, en hundtokig tjej på 22 år bosatt i nordvästra Skåne. Vid 10 års ålder, när jag fick min första hund, satte mitt intresse för hundträning igång.

Jag var en 10 åring med ett otroligt tålamod och redan då en tävlingsmänniska. Tillsammans med min envisa Jack Russell Terrier gick jag en mängd agilitykurser och redan efter första kursen visste jag att det var detta jag ville hålla på med. Jag gav mig aldrig, trots att min hund ville något helt annat. Nu står jag här 12 år senare, med min Jack Russell's efterträdare, Xpexa!
 
Xpexa, eller RLD N RLD F RLD A LP1 AGD II Cefeus Xpexa II som hon heter i stamtavlan, är en Australian Kelpie på nyligen fyllda 3 år. 

När jag skaffade Xpexa gick jag fortfarande på gymnasiet. Jag visste att det var agility jag ville hålla på med, men mycket mer än så visste jag inte då. 

Denna lilla chokladpralin har hela tiden varit väldigt mogen för sin ålder. Hon är med på noterna vad vi än ska göra och tänker gärna igenom det en gång extra så allting blir rätt. Hon är på så sätt en väldigt enkel hund att ha att göra med jämfört med vad jag varit van vid. Fast att vi inte stressat med vår träning, så har det gått väldigt snabbt framåt eftersom hon är så kvick i huvudet med det mesta.

Varför skriver jag här?
Idag pysslar jag och Xpexa med rätt mycket tillsammans. Främst agility, men vi är också ute och tävlar på lydnads- och rallylydnadsbanorna. Vi älskar att tävla och prestera i tävlingssammanhang.
 
För ca ett halvår sedan blev vi uppflyttade till klass 3 i Agility. Det är i klass 3 Sveriges bästa ekipage tävlar mot varandra och strävar efter att kvala in till SM varje år. 
 
Xpexa har visat fina framtassar under vår första säsong i klassen. Sista tävlingen inför vintervilan var hon på topp och fick ta emot sitt första CERT i agilityklassen och ett reserv-CACIAG (internationellt cert) på Stockholms Hundmässa genom en 2:a placering. 
 
Nu i början av januari var vi anmälda till WAO-uttagningen. En uttagning av ekipage som ska få representera Sverige på World Agility Open som går av stapeln i England den 13-15 maj. Det var här, just på detta uttaget, som det mesta förändrades. 

Vi var anmälda för skojs skull. Att kunna mäta sig lite med sina förebilder och veta var man ungefär ligger någonstans. Xpexa hade en annan plan. Xpexa bestämde sig helt enkelt för att göra 3 av 4 stabila och fina lopp. Därmed blev vi uttagna och ska få representera de blågula färgerna i maj. Ofattbart!
   
I samma stund så ställdes det helt plötsligt krav på oss. Vi har aldrig haft något krav eller speciellt höga mål innan. Vi har bara tagit det i vår takt. Men nu vi är minsann redo! Redo för att vässa formen för att göra vårt bästa på WAO. 
 
Ni ska därför få följa vår vardag, vår resa för den bästa möjliga uppladdningen inför vårt deltagande i det svenska WAO-landslaget.
 
Hoppas ni vill följa oss!
 
Vi hörs snart igen.

/Louise & Xpexa


Postat: 2016-01-20 10:31:38 av Global Administrator | med 0 kommentarer
Filed under: agility, dog, open, SM, WAO, World, Xpexa


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se