World Agility Open 
Vår resa började på tisdag natt förra veckan då jag, min sambo och Xpexa packade in oss i bilen för 5 dagars semester och tävlande i England. Jag har aldrig tidigare åkt utomlands med hund innan, så bara den grejen gjorde mig väldigt nervös. Har jag alla papper? Stämmer alla datum? 

Vi körde över bron mot Danmark, genom Danmark och sedan färja till Tyskland. Jag är väldigt förvånad över hundreglerna på färjan. Tydligen fick man ta med sin hund upp från bilen. Inte nog med det, det var även okej att hunden följde med in på restaurangen. Superbra tycker jag som är hundägare!
 
Efter Tyskland körde vi genom Nederländerna, Belgien och Frankrike. Väl framme i Frankrike, närmare bestämt i Calais, så körde vi på tåget med bilen. Väldigt smidig resa över till England som bara tog 35 min.

Vid incheckning på tåget var de väldigt noga med passkontroll på oss och även på hunden. Hundarna måste vara rabiesvaccinerade, ha pass och vara avmaskade mot rävens dvärgbandmask minst 24 timmar och högst 120 timmar innan inresa till landet. 

Väl på plats i England var det dags för att köra i vänstertrafik. En omvänd och rörig tanke, men det klarade min sambo kanonbra.

Efter ca 3 h körning i England var vi äntligen framme på vårt hotell som vi skulle bo på de kommande 4 nätterna. Ett perfekt hotell med ett stort rum där jag och Xpexa kunde vila upp oss efter tävlingsdagarna. 

På torsdagsmorgonen var det dags för veterinärbesiktning och träning. Alla svenska hundar fick en OK stämpel! Varje land fick 16 minuters träning inne på arenan där en bana stod uppställd. Mitt fokus låg på att få till en bra känsla och träna på saker vi vet att vi kan, ta alla hinder som såg lite annorlunda ut jämfört med här hemma och få till bra träffar på balansen. En mycket lyckad träning!


På torsdagskvällen hoppade jag och min sambo ner i bubbelpoolen på kvällen och stötte på en kvinna från Scotland. Hon frågade ifall vi också skulle tävla agility, vilket vi ju skulle. Efter ett tag kom vi in på att jag tävlade med min bruna Kelpie, varpå hon kläcker ur sig "Åh, det var ni som hade så perfekta träffar på balansen, Wow! Redan där kände jag hur vi redan vunnit det största priset. Att någon ens har suttit och kollat på vår träning och fått upp ögonen för oss. Man blir så glad!

Fredagens tävling hade vi tre lopp att springa; hoppklass, agilityklass och snooker. Fredagen var helt klart vår bästa dag i England då vi lyckades bli felfria i agilityklassen, få en retlig vägran i hoppklassen och göra en fin runda i Snookern. Agility- och hoppklassens resultat slogs ihop och det visades att jag och Xpexa blev uttagna till finalen dagen efter. I snookern blev vi placerade som 9a, och gick även vidare till finalen på lördagen i denna klass.

Lördagens tävlingsdag var väldigt upp och ner. Det började med våra två lopp för agility- och hoppklassen. Tyvärr drog vi på oss två disk i de klasserna. Två små diskar är vad jag vill kalla det, egentligen småmissar från min sida. Fel vägval på banvandringen helt enkelt. 

Sedan var det dags för oss att springa loppet som räknades till lagklassen. Alla deltagare ifrån alla länder springer vars ett lopp där alla resultat räknas ihop. Xpexa och jag lyckades fantastiskt nog hålla ihop och nolla detta lopp. Kändes hur bra som helst att göra detta för lagets skull. 
Sist ut för dagen (som för övrigt blev vårt sista lopp för detta mästerskap) var finalloppet för Snookern som heter Gambler. Det var nog det häftigaste lopp vi sprang. Läktaren var full av folk och vi fick visa upp vår balansbom TVÅ gånger, båda gångerna träff. Känslan när hela publiken skriker när det blir en fullträff är det bästa jag varit med om. Även raksträckan in i mål på denna banan var makalöst rolig att springa när alla stampade i golvet på läktaren, klappade, skrek och hejade. Som sagt, bästa jag varit med om! Vi lyckades placera oss som nr 13 i det sammanlagda resultatet för Snookern och Gamblern. Väldigt nöjd!

På söndagen fick vi tyvärr inte springa några lopp då vi diskats i de loppen som man behövde komma igenom för att få springa på söndagen. Men vi fick heja på många svenska ekipage som gjorde så bra ifrån sig. Vi fick även heja på de tre sista ekipagen som skulle springa sina lopp för lagklassen. Det visade sig att vi svenska ekipage hade gjort så fina lopp tillsammans så det räckte till bronsmedalj av 28 st länder. 


På söndagskvällen var det dags för den stora prisutdelningen och avslutningscermonin. Jag är så himla glad och tacksam över att alla, verkligen alla i det svenska laget fick en medalj med sig hem. Att vi fick springa ärevarv tillsammans. Tillsammans var vi så bra! Känslan, stämningen och gemenskapen i detta lag var FANTASTISK. Jag har fått nya vänner som är makalöst grymma på agility. Så glad att jag fick vara en del av detta lag. Så glad för min krigande hund som verkligen gör allt för mig. Så glad för min sambo som ville åka så många timmar i bil på grund av detta. Evigt tacksam för allt denna resa gav. Nya erfarenheter, ny inspiration och en bronsmedalj rikare!

Jag vill tacka er alla som följt min uppladdning och resa fram till denna stora händelse, men även alla som följt och hejat på oss under dessa dagar. Ni är en del av vår framgång. 

// Louise och Xpexa


 
Postat: 2016-05-19 11:51:59 av Global Administrator | med 0 kommentarer


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se