Att ordna med saker på egen handEnda sedan jag var liten har jag alltid älskat att pyssla. Att fixa och dona med saker, speciellt inom området jag haft som fritidsintresse. Det började när jag hade häst en gång i tiden. 

Vi var rätt många som hade häst i stallet som låg väldigt fint precis nedanför skogen. Man kunde roa sig många timmar uppe i skogen om dagarna. Men i längden blev det lite tråkigt för en 13 åring. Då tog jag och stallkompisen tag i att ordna med en stalltävling. En hopptävling för hästarna som stod i stallet. Så himla roligt att få planera och fixa med en sådan grej!

Sedan dess har det fortsatt.. 
När jag gick gymnasiet så ordnade jag och klasskompisen en agilitytävling som vårt projektarbete i årskurs 3. Det är många saker att hålla koll på. Nästan lite för mycket för hjärnan om man bara är två stycken om det. Det är mycket funktionärer som måste ställe upp för att man ska kunna genomföra en stor tävling. 

I helgen stod jag själv som arrangör, den första deltävling i Skällklar Hundträning's tunnelcup. Ensam arrangör, men såklart med hjälp från de tävlande och hundcentret som jag vanligtvis håller mina kurser på. Alla som hjälper till är verkligen guld värda!

Detta är en cup bestående av fyra stycken deltävlingar. Varje deltävling byggs det upp en ny bana, enbart av tunnlar. Beroende på hur man placerar sig på varje deltävling, så får man med sig poäng till sista deltävlingen där den som har flest poäng vinner. 

Banan är bara byggd av tunnlar vilket gör denna cup extra rolig. Den är rolig och kanske lite förvirrande för förarna, men allra roligast har nog hundarna. Vilken glädje att få springa i så många tunnlar under samma lopp. I många fall blir hundarna så ivrigt glada så de tar och gör sin egen lilla bana i en otrolig fart, samtidigt som föraren bara står i mitten och skrattar högt. En väldigt rolig tävling att kolla på
även för publiken. 

När jag håller mina kurser, eller när jag tränar med mina egna hundar så står glädje alltid överst. Jättemycket fokus ligger just på glädjen i min värld. Annars kommer man inte så långt. Därför är detta en tävling som gör så att glädjen automatiskt blir till, ingen tillgjord glädje alls. Allt kommer från hjärtat!

Just i helgen var det ca 40 hundar som deltog. Det blev enligt mig själv en lyckad start på cupen och jag fick väldigt fina värmande kommentarer på evenemangssidan på Facebook. Dessa små ord gör så mycket. Man blir lycklig!

Deltävlingarna hålls i Varalöv, utanför Ängeholm. Nästa deltävling kommer att vara lördagen den 19 mars.

/Louise & Xpexa


Postat: 2016-03-08 09:25:24 av Global Administrator | med 0 kommentarer


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se