När tävlingsmänniskan i sig tar överVardagen rullar på som vanligt här hemma samtidigt som nervösiteten bubblar runt i kroppen, främst i huvudet. Jag måste erkänna att jag är väldigt nervös inför resan. Inte för själva tävlandet, utan för just resan till England. 

Vi, jag och min sambo, har nästintill bestämt oss nu hur vi ska ta oss dit. Vi kommer troligtvis åka till Köpenhamns flygplats och ta flyget därifrån till Bryssel. Från Bryssel tar vi hyrbil till England via tunneln. Med andra ord krävs det noggrann planering. Speciellt när man har hund med sig. Tydligen är det lite krångligare att ta med sig hunden in i England än vad det vanligtvis är när man åker till annat land. Jag har faktiskt ingen aning eftersom jag aldrig åkt utanför Sveriges gränser tillsammans med hund. 

Xpexa är sedan januari vaccinerad mot rabies. Vi har avmaskningen mot rävens dvärgbandmask kvar att genomföra, men den avmaskningen görs inte högst 120 timmar innan resan till England.

Här hemma hoppas jag snart att våren är här för att stanna. Som jag sagt innan så tycker jag att våren är den bästa årstiden. Så himla mysigt!

Vi blandar agilityträning och långa skogspromenader just nu. Förhoppningsvis kommer vi kunna träna ännu mer agility hädanefter. Det ska bli kul att få börja utmana träningen åter igen. Jag har slutat på mitt jobb och är i startgropen med nytt jobbet. Jag kommer få betydligt bättre arbetstider för att kunna spendera mer tid på agilityplanen. Perfekt!

Nu till helgen är det agilitytävling uppe i Askersund. Det är "bara" 4 timmars resa enkel väg. Jag och Xpexa är anmälda dit. Om man hade frågat mig förra veckan så hade jag nog sagt att jag skulle hoppa över tävlingen. Just för att det är så långt dit. Jag har hela tiden varit så velig om jag ska åka eller inte. Jag har inte så många chanser kvar att knipa den där sista SM-pinnen på ett rimligt avstånd hemifrån. Därför känner jag nu att jag att vi måste satsa på varje tävling, annars kommer jag kanske ångra mig i efterhand. Tävlingsmänniskan i mig är den som bestämmer.

Andra hjärnhalvan pratar väldigt vettigt med mig. "Vad gör det om du inte kvalar till SM i år?" Ja, inte vet jag. Jag vet ju med mig att detta är första året vi har kunnat kvala. Vi är alltså väldigt nya. Vi har så många år tillsammans på tävlingsbanorna. Vi kommer lyckas ta oss till SM. Om inte i år, så gör vi det nästa år.

Soliga och varma hälsningar
/Louise & Xpexa
 
Postat: 2016-03-17 10:51:32 av Global Administrator | med 0 kommentarer


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se