Ny inspirationJag vill först önska alla en glad påsk. Hoppas er påsk varit lika bra som vår!

I vanliga fall brukar vi fira påsken i husvagnen på Bjärehalvön. Det är en speciell känsla såhär innan sommaren.

I år firade vi påsken, på bästa sätt enligt Xpexa, i Nils Holgerssonhallen i Skurup. Oxie BK anordnar varje år en stor härlig tävling där vid denna tid på året. För många är detta första tävlingen på året, därför är det många som inte är i sin fulla form. Men i år, jisses... Så många duktiga ekipage och vilken standard de håller. Så fascinerande! Det fanns många nationer på plats, bland annat ekipage från våra grannländer. 

När startfälten är så pass stora och ekipagen håller en så hög standard så är det väldigt, då menar jag väldigt, inspirerande att sitta och studera agilityn. Eftersom vi var på plats redan vid kl. 7.00 på morgonen och åkte därifrån vid 19.00, så hann vi titta på många hundar på banan. 
Där fanns tre klasser och jag valde att bara starta i två. Tävlingen hölls fredag till söndag, men vi valde att bara vara på plats fredag och lördag.

Söndagen spenderade vi på det sedvanliga sättet, i husvagnen på Bjärehalvön och bara slappade. Det kan vara skönt att varva ner efter så intensiva dagar i en inomhushall där ljudnivån är väldigt hög. Det tar väldigt mycket på mattes huvud, men Xpexa hade nog gärna velat stanna där i veckor, bara hon hade fått tävla!

Resultatmässigt i helgen fick vi (faktiskt) med oss en SM-pinne i agilityklassen. Precis en sådan vi har varit på jakt efter ett tag och en sådan jag varit nervös över.. Länge! Plötsligt trillade ännu en in och därmed kan jag verkligen känna att vi är värda att få starta på SM i år. 

Xpexa har skött sig så fint även denna helg. Tyvärr har det varit ett rivet hinder i varje klass. Hon brukar inte riva, men rivningarna i helgen har inte varit på grund av slarv iallafall. Därför är det inget jag hänger upp mig på. Kan känna att vi har öst på lite mer än vanligt vilket är en rolig och utmanande känsla. Vi ska helt klart fortsätta i denna riktningen. 

Efter att ha sett så fina ekipage i helgen med massa bra tankar så tar jag med mig massvis med inspiration och motivation hem. Nu ska det läggas upp tydliga träningsschema så vi kan bli ännu ett strå vassare och snabbare på banan. Lite mer galna kan man beskriva det ;).

Våga vara mer galen!

/Louise & Xpexa

Postat: 2016-03-29 08:57:50 av Global Administrator | med 0 kommentarer


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se