Tunnelcup och ny chans att ta sista SM-pinnen

Klockan ringde vid 6.00 i lördagsmorse. Det var dags att gå upp för att fixa det sista inför dagens deltävling i tunnelcupen. Förra gången var tävlingen inomhus och min sambo hjälpte snällt till att bygga banan kvällen innan. Men denna gången hade vi vädret med oss så tävlingen kunde flyttas ut. Denna gången var jag ensam på plats två timmar innan tävlingen drog igång för att bygga banan. Det jobbigaste med agilityn är alla dessa tunga och otympliga hinder. Jisses vilket slit!

Det blev även denna gång en lyckad och trevlig dag tillsammans med alla deltagare. Det bästa som finns är att få se dessa glädjefnatt som uppstår lite då och då under dagen. Hundarna hittar på en egna banor och verkar tänka "nu ska jag ta så många tunnlar jag bara kan på kortast möjligast tid". Underbart!

Deltagarna körde samma bana två gånger. Det är skönt att ha en "andra chans" ibland, så man kan rätta till sina misstag. Deras bästa resultat räknades och sedan utsåg vi placering 1-3 i varje storleksklass (small, medium & large). Många kom igenom banan, så prispallen blev full och nio lyckliga pristagare fick ta del av Dogman's priser. På prisbordet denna gång låg bland annat Tuggpinnar, Sticks dental och rejäla leksaker från Kong. Nästa deltävling är den 2 april.


Direkt efter tävlingen var klar på lördagen packade jag och Xpexa bilen och körde upp till Borås. Där skulle vi stanna över natten för att ha kortare sträcka till söndagens agilitytävling i Askersund. Ändå ringde klockan 4.00 på morgonen för att vi skulle hinna vara på plats i god tid innan banvandringen skulle dra igång vid kl 8.00. En heldag med 4 lopp väntade, två hoppklasser och två agilityklasser. 

Jag kommer aldrig få nog av att säga det.. Men jag är så otroligt tacksam för den fina hunden jag har, som accepterar att åka runt i hela Sverige på massa övernattningsställen och på olika tävlingsplatser och ÄNDÅ kunna prestera så bra som hon gör det!

Först ut var hoppklasserna. Vi gick in, hade väldigt roligt tillsammans och körde järnet. Det slutade med att vi fick med oss SM-pinne nr 8 och 9 i bagaget. Alltså några fler pinnar över än vad man måste ha för ett SM-kval.

Sist ut på dagen var agilityklasserna. Väldigt seg i huvudet efter en dag i ridhuset med mycket ljud runt om en. Men ändå taggad till tänderna inför dessa två lopp.

Första banan kändes väldigt bra och flytig. Väl inne på banan med Xpexa gick allting enligt planerna. Vi körde så det rök, felfria fram till sista hindret och där råkade Xpexa peta ner sista hindret. Alltså hur störigt är det inte att riva sista hindret och missa den där välbehövliga SM-pinnen?! Åh!

En chans kvar. Väldigt nervös men samtidigt väldigt förhoppningsfull. Lite knivigare bana. Nu hade vi start nr 30, ett tidigt nummer jämfört med start nr 71, 89 och 105 som jag hade haft i loppen innan. 

När jag hade lagt Xpexa i starten och var på väg ut för att göra mig redo hör jag en träningskompis skrika "Nu jäklar tar ni det, Louise!". "Ja för tusan tänkte jag", och körde igång Xpexa. Hackigare och inte lika bra flyt men visst gjorde vi det! FELFRIA! En helt obeskrivlig känsla!

Klockan var nu ca 19.00 och jag ville bara hem. Därför valde jag att sätta mig i bilen efter jag gått en runda med Xpexa, för att sedan följa hur det gick via mobilen. 

De första 45 min i bilen var hemska. Skulle vi bli klara inför SM idag eller inte? Jag fick tänka på annat och sjunga högt i bilen för att få bort tävlingstankarna.

Efter en stund får jag ett meddelande från samma träningskompis som tidigare hade skrikit på mig: "Grattis till SM-kvalet!". Alltså WOW! Jag och Xpexa blev just klara för SM 2016! Vilken häftig känsla och vilken helt fantastisk hund jag har.

I påskhelgen kommer vi kunna tävla utan denna dumma nervösiteten. Underbart!

/Louise & Xpexa

Postat: 2016-03-22 08:21:50 av Global Administrator | med 0 kommentarer


kommentarer
Blogginlägg har inga kommentarer.

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se