Dogman söker Säljare

Dogman är ett snabbväxande företag som importerar, distribuerar och marknadsför produkter inom husdjurssegmentet. Vi utvecklar vårt sortiment med fokus på kategorin tillbehör. Med hög servicenivå och sortimentsbredd ökar vi våra företagskunders konkurrenskraft och lönsamhet. Med relevanta och aktuella produkter fyller vi slutkundens behov för husdjurets välbefinnande. Dogman har säljbolag i Sverige, Danmark, Norge och Finland och omsatte år 2016, 300 MSEK med god lönsamhet och har för närvarande 80 anställda.
 
Arbetsbeskrivning:
Dina arbetsuppgifter innefattar:
  • - Upprätta handlingsplaner för distriktets största kunder
  • - Säkerställa Dogmans sortiment i fack – och dagligvaruhandeln
  • - Tillsammans med kund optimera volym och mix för lönsam tillbehörsförsäljning
  • - Uppfylla utsatta budgetmål för varje säljperiod och takta säljdistriktet enligt lagda mål
  • - Butiksombyggnader
  • - Driva volym genom att aktivera och exponera prioriterat sortiment i enlighet med företagets strategi och mål
  • - Boka, avrapportera och analysera kundbesök i CRM.
  • - Hålla kundträffar på huvudkontoret i Åstorp
 
Vem är du?
 
Vi söker en person som vill vara Dogmans ansikte utåt i såväl fackhandeln som i dagligvaruhandeln. Som person bör du tycka det är stimulerande att vara i en presterande miljö och bli uppföljd på relevanta nyckeltal. Egenskaper som tävlingsinriktad, resultatorienterad och drivande är direkt avgörande för att lyckas. Stora fördelar är om du har bakgrund inom dagligvaruhandeln och/eller en idrottsbakgrund på högre nivå. Eftergymnasial utbildning inom försäljning/marknadsföring, eller motsvarande, är fördel. Erfarenhet från att läsa och förstå lönsamhetsrapporter ses också som ett plus.
För att bli framgångsrik som säljare på Dogman krävs att du tycker om att bli uppföljd och ansvara för budget, resultat och andra målsatta projekt.
Då företaget är inne i en process där många nya kunder bearbetas är även vanan av att göra en korrekt behovsanalys viktig. 
En självklarhet är att du har god dator – och telefonvana och kan hantera Officepaketet. Vi jobbar i affärssystemet Navision och erfarenhet från detta är önskvärt. Att jobba strukturerat och ha vana från CRM-system är centralt för att lyckas i rollen.
 
Du arbetar i ett team på 11 personer och rapporterar till Försäljningschefen. Lämplig placeringsort är centrala Småland. För rätt person finns goda möjligheter till avancemang. Distriktet innefattar Småland, Gotland, Skaraborg och södra Östergötland. Övernattning krävs någon gång per vecka.  
Lön enligt ök.


Tycker du att du känner igen dig i beskrivningen ovan?
 
Sök tjänsten genom att maila jobba@dogman.se.
Märk mailet med Ansökan: ”Säljare Småland”.


AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se