Dogman lanserar foder i eget varumärke

I oktober lanserar Dogman sitt första egna torrfoder för hund under namnet Harmony by Dogman.
   - Vi erbjuder konsumenterna ett spannmålsfritt superpremiumfoder med naturliga, färska råvaror, utan onödiga tillsatser till ett betydligt lägre pris än befintliga kvalitetsfoder. Vi vill göra den här typen av foder tillgängligt för en större målgrupp, säger Pierre Olofsson, VD på Dogman.

Konsumenterna ställer i allt högre utsträckning samma krav på den mat de ger till sina husdjur som på maten de själva äter. Trenden visar också att konsumenterna överlag blivit mer intresserade av premiumprodukter. Harmony innehåller naturliga råvaror och de viktigaste proteinkällorna är färsk fisk och fågel.
   - Vi har tagit fram Harmony enligt trenderna på marknaden men också utifrån vår egen känsla för hur vi tycker att ett bra foder ska vara sammansatt. Att i största möjliga mån använda färska och naturliga råvaror var ett viktigt val. De färska råvarorna höjer inte bara smakligheten, det ger också en bättre känsla när de väl kommer ner i magen, säger Pierre Olofsson.

Ända sedan 1965 har Dogman sålt tillbehör till hund, men aldrig foder i eget varumärke. I de senast årens varumärkesundersökningar framkommer det trots detta att 9 av 10 associerar Dogman med just foder. För Dogman var därför steget att lansera ett torrfoder i eget varumärke inte särskilt stort.
   - Vi har redan ett nära samarbete med tillverkaren, vi har Nordens största distributionsnät och vi förknippas redan innan lanseringen med foder, säger Pierre Olofsson.

Harmony lanseras i tre varianter – Puppy för valpar och unghundar, Adult för vuxna hundar och Adult Sensitive för hundar med känslig mage.
Harmony by Dogman finns i butik från den 17 oktober.


För mer information, vänligen kontakta:
Pierre Olofsson, VD, AB Dogman
Tel +46 42 44 22 256, mob +46 701-08 80 90, email pierre.olofsson@dogman.se

AB Dogman

Bronsgatan 10
265 39 Åstorp
Sweden
Tel +46 (0)42 44 22 200
Email:info@dogman.se